Aikaisemmin mainittu viisaustekstien luku on positiivinen keino viisauden ajan palauttamiseksi. Se jalostuu laajalle levitessään aikanaan kohti oivalluspainotteista maailmankuvaa, joka on vapaa hengellisistä ja tieteellisistä harhakuvitelmista. Sen seurauksena maailmasta on nouseva esiin henkinen ydinjoukko (se on jo siellä odottamassa ja ohjaamassa massojen kypsyyttä), joka voi niin halutessaan käynnistää jopa ikiaikaiset mysteerit uudelleen. Mitä työn onnistumisen edellytyksiä tarvitaan? Maailmahan on kokonaisuutena vielä hyvin kaukana siitä henkisestä ilmapiiristä, jonka yksilöiden tulisi saavuttaa, jotta tämä olisi mahdollista. Siksi tarvitsemme myös negatiivista ja epämieluista, ongelmia esiinnostavaa paatosta.

Yhteinen nimittäjä ja ratkaisija seuraavassa esitettyyn vyyhteen on alhainen nautintovakiintumistaso, johon edetään vakiintumistason laskemisen, karaistumisen ja askeesin keinoin. Se on aikamme näkökulmasta olennainen keskusedellytys. Kuten aikaisemmin totesimme, elämme äärimmäisen kyllästymiskyvyn aikaa ja ympäröivä maailma on meidät siihen kouluttanut. Jatkuva viihde, ei ole hyväksi eikä se ole onneen johtava tie. Tämä korkean vakiintumistason yhteiskunnallinen tilanne tilanne muodostuu eräänlaiseksi sielulliseksi alkupaineeksi, joka mahdollistaa kulttuurisia lisävinoumia, kuten tulemme näkemään. Hedonismin luoma epäherkkyys johtaa syvyyssuunnan oivalluskyvyttömyyteen ja lopulta kaiken pyhän rienaamishaluun. Koska olemme kiivenneet korkealle nautintoihin kyllästymisen puuhun, ensimmäinen edellytys on tämän hyvin lonkeroituneen mallin rikkominen. Se ei tietenkään onnistu massoilta, mutta tietoa janoavan yksilön on sen yli kasvettava.

 Teemme seuraavissa luvuissa vaikeasti itäviä yrityksiä osoittaa, tehdä tietoiseksi ja sitä kautta puhdistaa maapallon ryvettynyt kokonaissointi, jotta viisaustieteet voisivat jälleen kukoistaa, uskonnollisuus tieteellistyä, tiede henkistyä, onnellisuus vallita ja vihkimyksen kultti tulisi mahdolliseksi jälleen aloittaa – ja että maapallon fyysiselle pinnalle voitaisiin jälleen perustaa puhdas viisauden temppeli.  Meidän on siis läpivalaistava niin valtiollisten manipulaatiokoneistojen globaalia narsismia, viettien luvallisia vääristymiä, pyhän äitiyden kadonnutta roolia, kuin valtaa pitävän tiedesuunnan sokeita pisteitäkin. Näille kaikille on yhteistä eräänlainen kiveen hakattu kyseenalaistamaton tabuasema ja niitä ruokkii riippuvuuden ehtymätön pedonrinta.

Puhtaus ei ole aikamme eetos, vaan päinvastoin: otamme itseemme mieluusti saastaa ja yhteisön tietyt mallit ja kokonaisuutta tuntemattomat ”opastajat” siihen myös salavihkaisesti ohjaavat. Vanha ”siveysihanne” ei kiinnosta juuri ketään ja miehet ovat usein heikkouden, karkeuden ja kovuuden tilassa. Vanha viisas naisihanne on myös vaivihkaa kuollut ja sen sijalle rakennettu – huonosti tiedostettu – eetos on keskonen ja turmion kätilö: Se naisten ”vapautuminen” joka on modernin yhteiskunnan harhaympäristössä saavutettu suurin ponnistuksin, on vinoutunut irvikuva, eikä tämän seikan esiin nostaminen ole tietenkään persoonallisesti ottaen järkevää, tai edes korrektia – varsinkaan miehenä. Seuraavassa yritämme kuitenkin avata ensimmäistä aikamme todellista tabua: taantunutta naiseutta ja sen syitä, jotta tulevien naisten todellinen edistysmahdollisuus vapautetaan siitä kulttuurisen pimentymisen vankilasta, johon se on vaivihkaa teljetty.

Ne, joiden saavutettuun valtaan kapula osuu, tulevat tietenkin ankarasti tuomitsemaan sen, mitä seuraavissa esityksissä tullaan sanomaan ja muut ovat opitusti todennäköisesti varmuuden vuoksi samaa mieltä, tai hiljaa. Jotkut kuitenkin ymmärtävät: naisena on tässä ajassa erityisen vaikeaa olla, eivätkä hähmäiset alkusyyt ole selvästi esillä, vaan niitä etsitään vääristä paikoista, jopa päinvastaisista paikoista. Perimmäinen syy on kuitenkin taas se sama maallinen vitsaus: itsekäs valta ja riippuvuus!